У Харкові можна зареєструвати місце проживання онлайн

Фото: city.kharkov.ua

Електронна реєстрація місця проживання з сьогоднішнього дня, 17 травня, стала доступною для жителів міста Харкова.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

Харків став першим містом в Україні, де в тестовому режимі почав працювати цей сервіс.

Отримати послугу можна на порталі або в додатку «Дія». Для цього необхідно мати паспорт у вигляді ID-карти, заповнити заяву і сплатити адміністративний збір у розмірі 13,6 грн.

За статистикою, реєстрація місця проживання є найпопулярнішою послугою в Україні, зазначив секретар Харківської міської ради Ігор Терехов, коментуючи старт проекту.

«У нас в місті кожен другий відвідувач центрів надання адміністративних послуг звертається саме за цією послугою. У минулому році її отримали близько 58 тисяч оcіб. Тепер вона стане набагато доступнішою, тому що отримати її можна буде в електронному вигляді. Це ще один крок вперед, тому що у людини немає необхідності ходити по кабінетах, навіть приїжджати в центр адмінпослуг – він може зробити все, не виходячи з дому», – підкреслив Ігор Терехов.

Власники паперових паспортів поки не можуть стати або знятися з реєстрації місця проживання онлайн, але планується, що в майбутньому ця послуга стане доступною і для них.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові почав працювати Tелеграмм-бот «ParkingInfo», який передбачає надання водіям актуальної інформації по оплаті парковки.