У харківській лікарні №17 відкрили ще одне відділення для хворих на COVID-19

Фото: city.kharkov.ua

Ще одне відділення для хворих на COVID-19 відкрили сьогодні, 20 квітня, в Харківській міській клінічній багатопрофільній лікарні №17. 30 додаткових місць розгорнули в щойно відремонтованому травматологічному дитячому відділенні.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської міської ради з посиланням на заступника Харківського міського голови Світлану Горбунову-Рубан.

«З огляду на епідеміологічну ситуацію, ми прийняли рішення перепрофілювати це відділення на реанімаційне для хворих на COVID-19. Для цього є всі необхідні умови, до всіх ліжок підведено кисень. Вже сьогодні відділення готове приймати пацієнтів. В першу чергу сюди переведуть тих хворих, які зараз знаходяться на різних поверхах цієї лікарні, щоб розвантажити переповнені палати. Таким чином, всього у лікарні розгорнуто 270 ліжок для хворих на коронавірус», — зазначила Світлана Горбунова-Рубан.

Віце-мер також повідомила, що відділення починає працювати без так званого «ковідного пакету», проте необхідні документи вже знаходяться на розгляді в Національній службі здоров’я України. Щойно вони будуть прийняті, відділення отримає дозвіл на закупівлю необхідних ліків, а медичні працівники зможуть отримувати передбачені законодавством надбавки за лікування пацієнтів з COVID-19.

Як розповів завідувач дитячої травматології Сергій Бєлашов, відділення забезпечене десятьма апаратами ШВЛ і шістьма настінними зволожувачами повітря. Крім того, біля кожного ліжка є апарат Боброва, який також можна використовувати в респіраторній терапії.

«Ця апаратура дозволяє нам проводити респіраторну терапію високого рівня. Також відділення має апарат ультразвукової діагностики для проведення інвазивних маніпуляцій. Ми маємо можливість проводити моніторинг ситуації із пневмоніями, а також за допомогою ультразвуку оцінювати динаміку лікування», — розповів заввідділенням.

Таким чином всього на сьогодні в міських лікарнях Харкова розгорнуто 900 місць для хворих на коронавірус, 888 з яких забезпечені киснем. Крім того, жителі міста мають можливість проходити лікування в обласних лікарнях, зокрема в обласній інфекційній лікарні №22, диспансері радіаційного захисту та госпіталі ветеранів війни.

Як повідомляв Харків Times, 12 квітня в Харківській міській багатопрофільній клінічній лікарні № 17 відкрили нове відділення для хворих короновірусні хворобою COVID-19 з гострою хірургічною патологією.

За даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 20 квітня виявили 126 865 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 804 — за минулу добу.