Британський варіант коронавірусу офіційно підтвердили в Харківській області

Фото: РБК

У лютому мазки харківських хворих відправили на перевірку до лабораторії ВООЗ. Сьогодні міжнародна організація офіційно підтвердила курсування в регіоні так званого британського штаму.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Харківського обласного лабораторного центру.

За результатами секвенування зразків біоматеріалу в Регіональній референс-лабораторії ВООЗ (Лондон) встановлена ​​циркуляція мутованого штаму короновіруса SARS-CoV-2 британського походження (генетична лінія В 1.1.7) на території області.

Носоглоткові змиви були відібрані 22-23 лютого 2021 року у хворих на COVID-19, які проживають на території Борівської громади, де в той час спостерігалося значне зростання захворюваності, а також жителів Харкова, де активність епідемічного процесу стабільно висока.

Відібраний матеріал був доставлений до вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я МОЗ України, а звідти направлений на секвенування до Регіональної референс-лабораторії ВООЗ.

Епідрозслідування показало, що пацієнти, у яких виділено мутований штам, за межі області не виїжджали. Місцева передача інфекції підтверджує циркуляцію мутованого штаму британського походження серед населення області.

Як повідомляв Харків Times, з початку пандемії станом на ранок 6 квітня в Харківській області померли 2 080 пацієнтів з коронавирусной хворобою COVID-19, 13 – за минулу добу.

Харківська область зробила крок у «червону» зону.