У квартирах жителів Балаклії запахло газом

Фото: АО "Харьковгаз"

До аварійної служби “104” АТ “Харківгаз” сьогодні, 30 березня, масово надходять виклики від жителів міста Балаклія, сіл Вербівка, Пришиб і Явір з-за запаху газу в будинках. Протягом дня було отримано близько 100 аварійних викликів споживачів.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі компанії.

“Численні перевірки домоволодінь аварійно-диспетчерською службою свідчать про відсутність витоків газу в будинках. Найімовірніше, причина масових викликів служби 104 – істотне збільшення концентрації одоранту в природному газі”, – сказано в повідомленні.

Газівники нагадують, що природний газ не має запаху. Щоб можна було виявити витік газу по запаху, до нього додають одорант. Одоризація природного газу, який надходить до споживачів Балаклії та низки сіл, проводиться на газорозподільній станції “Балаклея” ГПУ “Шебелинкагазвидобування”. Після ГРС газ потрапляє в газорозподільні мережі, які обслуговує АТ “Харківгаз”, і далі – в будинки споживачів.

“Харківгаз” просить споживачів провітрити приміщення, де використовується природний газ, і зберігати спокій. “Не дивлячись на відсутність масових витоків газу в Балаклії, всі аварійні виклики клієнтів компанії будуть повністю відпрацьовані”, – сказано в повідомленні.