Харківська СБУ заблокувала канал наркотрафіку через РФ в окупований Донецьк (фото)

Фото: Владислав Абдула/Facebook

Співробітники Служби безпеки України в Харківській області викрили схему контрабанди наркотиків з України на тимчасово окуповану частину Донбасу. Наркотики контрабандисти перевозили в дитячих речах через територію РФ.

Про це Харків Times повідомив начальник прес-центру СБУ області Владислав Абдула.

За даними слідства, дитячі речі, із захованими всередині наркотиками, під виглядом побутових посилок передавали водіям автобусів, які здійснювали нерегулярні пасажирські перевезення на непідконтрольну частину Донецької області. Автобуси слідували в РФ через пункти пропуску «Гоптівка» Харківської області та «Мілове» в Луганській області. Через неконтрольовані ділянки кордону транспорт з наркотиками в’їжджав в ОРДО, після чого товар передавали спільникам наркоторговців.

Зловмисників затримали під час спецоперації в Харківській, Дніпропетровській і Одеській областях. Також під час спецоперації силовики вилучили підготовлену до продажу партію метадону (вартістю понад 4 млн грн за цінами чорного ринку) і незареєстровану зброю.

Співробітники СБУ задокументували дванадцять епізодів контрабанди наркотиків учасниками угруповання.

Проводиться розслідування за двома статтями КК: ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів); ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Максимальна санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Затриманим повідомили про підозру у вчиненні вказаних злочинів. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Як повідомляв Харків Times, харківська СБУ блокувала канал нелегальної міграції з Росії.