Харківських медиків навчать робити щеплення вакцинами Pfizer і AstraZeneca

Фото: city.kharkov.ua

Дві бригади медичних фахівців, що працюють в лікувальних установах м. Харкова, пройдуть в Києві навчання по введенню вакцин Pfizer і AstraZeneca.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської міськради.

Під час наради, яку 16 лютого провів секретар Харківської міськради Ігор Терехов, заступник міського голови Світлана Горбунова-Рубан розповіла, що одна бригада поїде на навчання в кінці лютого, друга – на початку березня.

Перша бригада буде навчатися введенню вакцини Pfizer, друга бригада вивчить правила введення вакцини AstraZeneca. По поверненню медики поділяться досвідом з колегами.

Світлана Горбунова-Рубан зазначила, що у Харкові для мобільних бригад у складі двох лікарів, трьох медсестер і водія виділено 10 автомобілів.

Ігор Терехов повідомив, що у місті створено 34 пункти для добровільної вакцинації, є обладнання для «ланцюжка холоду», щоб зберегти вакцину при перевезенні, але уваги заслуговує не тільки технічна сторона питання. За його словами, багато людей, у тому числі медпрацівники, не готові до вакцинації, тому державі необхідно провести роз’яснювальну роботу.

«Люди не розуміють, що вакцинація сприятиме хорошим результатам. Коронавірус дуже вдарив по економіці, заліз у кишеню кожної людини, родини, в бюджет міста. Якщо людина вакцинується, значить, вона думає про своє здоров’я, і ​​ми, можливо, попередимо нові наслідки захворювання, прийдемо до більш стабільної економічної ситуації», – сказав Ігор Терехов.

Також секретар міськради дав доручення, щоб комісія, яка розглядає виділення матеріальної допомоги для працівників сфер медицини, освіти і комунальних служб, які перехворіли на COVID-19, збиралася не двічі на місяць, а щотижня.

Зазначимо, що за минулий тиждень COVID-19 підтвердився у 716 харків’ян. На стаціонарному лікуванні зараз перебувають 166 пацієнтів. Всього в місті зайнято 44,6% ліжко-місць для хворих на коронавірус.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 16 лютого виявили 80 584 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, 131 – за минулу добу.

У Харкові за станом на ранок 16 лютого зареєстровано 54 658 випадків COVID-19, 99 – за минулу добу.

У Харківській області вакцинацію від коронавірусної хвороби COVID-19 будуть проводити 24 мобільні бригади.