Підпал фермерської сільгосптехніки і вимагання 500 000 грн – поліцейські встановили підозрюваних

У Харківській області поліція проводить розслідування за фактом підпалу фермерського майна та вимагання у сільгоспвиробника 500 тисяч гривень. У скоєнні цих злочинів підозрюють трьох жителів Куп’янського району – 32-річну жінку та двох чоловіків у віці 36 років.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

За даними слідства, зловмисники вимагали у потерпілої півмільйона гривень, погрожуючи пошкодити її майно. Жінка погодилася платити після того, як вимагачі підпалили її госпбудівлі. В результаті підпалу, за даними експертизи, потерпілої було завдано збитків на суму понад 2 млн грн.

Після цього жінка передала півмільйона гривень одному з фігурантів, залишивши їх біля залізничного моста.

Під час обшуків поліцейські знайшли і вилучили докази причетності зловмисників до протиправних дій. Всім трьом фігурантам повідомили про підозру за ч. 3 ст. 189 КК (вимагання), ч.2 ст. 15 ч. 2 ст. 194 КК (умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу).

Один із зловмисників вже знаходиться в СІЗО – він потрапив в ізолятор в серпні минулого року, як фігурант іншого кримінального провадження, порушеного за фактом вимагання $15 000 у чоловіка. І в той раз 36-річний зловмисник погрожував потерпілому підпалом будинку.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу двом іншим фігурантам.

Як повідомляв Харків Times, вночі 20 серпня у селі Землянки Вовчанського району області сталася пожежа у господарській будівлі з сільськогосподарською технікою, що належить місцевому фермеру. Рятувальники боролися з вогнем більше ніж півтори години.

Слідчі Вовчанського відділу Нацполіціі області розслідують загоряння приміщення складу з сільськогосподарською технікою в селі Землянки як підпал.