У Чугуївському районі мати кинула двох дітей в нетопленій хаті та без їжі

Фото: hk.npu.gov.ua

Мешканка села Залізничне Чугуївського району майже на добу залишила в нетопленій хаті та без їжі свого чотирирічного сина і дворічну доньку. Залишений без нагляду хлопчик вдень 30 січня в одній майці і колготках пішов бродити по вулиці.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Дитину, що гуляє в мороз в одній нижній білизні і без дорослих, побачила соціальний працівник місцевої селищної ради. Вона впізнала в хлопчику дитину з сім’ї, яка перебуває під соціальним контролем, і повідомила про це поліцейському офіцеру з обслуговування Чкалівської об’єднаної територіальної громади Олександру Настенко.

Поліцейський разом з колегою офіцером Романом Ковальовим виїхали за вказаною в повідомленні адресою. Правоохоронці встановили, що хлопчик зі своєю молодшою ​​сестрою перебували вдома самі. Приблизно опівдні хлопчик в одній білизні вийшов через незачинені вхідні двері на вулицю та приблизно годину годину блукав по селу.

Під час спілкування з місцевими жителями поліцейські з’ясували, що дітьми переважно займається мати, батько перебуває на заробітках. Односельці розповіли, що останній раз бачили жінку 29 січня. Вона була п’яна і в такому стані збиралася їхати до Харкова.

Поліцейські офіцери громади купили дітям продукти харчування, предмети гігієни і викликали на місце інспектора соціального захисту Чкаловського селищної ради. Після цього брата і сестру відвезли на огляд до дитячого відділення Чугуївської центральної лікарні. З лікувального закладу в той же день дітей забрав батько. На думку медиків, стан здоров’я малюків задовільний.

Поліцейські проводять перевірку, щодо матері дітей буде складено адміністративний протокол за ст. 184 (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) КУпАП.

Як повідомляв Харків Times, поліцейські забрали дворічного хлопчика та двох його сестер у віці шести і 11 років, які проживали в центрі Харкова, в квартирі по вулиці Римарській, 16, захаращеній сміттям, в антисанітарних умовах, з щурами і тарганами. За словами сусідів, в квартирі перебували собаки, яких ніколи не вигулювали. Висловлювалися припущення, що тварин тримали як домашню худобу – на забій.

Фото: hk.npu.gov.ua