У центрі Харкова пожежники врятували від вогню пам’ятку архітектури (фото)

Фото: kh.dsns.gov.ua

У неділю ввечері в центрі Харкова, на вулиці Ярослава Мудрого, 33, сталася пожежа. Незважаючи на невелику площу загоряння, гасити її прибули 9 машин і 35 рятувальників.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ДСНС області.

24 січня о 18:10 до оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС України у Харківській області надійшло повідомлення про пожежу, яка виникла у житловій чотирьохповерхівці на вул. Ярослава Мудрого, 33 у Харкові. Цей будинок побудований у 1913 році за проектом знаменитого архітектора Олександра Ржепішевського і є пам’яткою архітектури.

З огляду на конструктивні особливості будівлі, на місце події відправили 6 пожежних автоцистерн, 2 автодрабини та пожежний автомобіль першої допомоги. Прибувши, рятувальники провели розвідку та встановили, що загоряння виникло в квартирі на 4-му, останньому поверсі будинку.

Там в димоході каміна спалахнула сажа. Внаслідок спалаху димохід деформувався, і дим пішов у приміщення. Тому рятувальникам довелося виводити на свіже повітря двох мешканців будинку.

О 18:11 пожежники локалізували загоряння на площі 1 кв. м і о 19:02 повністю його ліквідували.

На місці події працювали 9 одиниць основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки, а також 35 чоловік особового складу ДСНС.

Ймовірною причиною пожежі називають порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення. На щастя, ніхто не постраждав.

Як повідомляв Харків Times, увечері 5 січня рятувальники ліквідували пожежу в двоповерховій будівлі по вул. Чернишевській, 59 в центрі Харкова, де знаходиться обласне відділення Спілки письменників України.