Пожежа в будинку для літніх людей: рятувальники ще на місці, президент вже співчуває

Фото: Харків Times

Президент України Володимир Зеленський вже висловив співчуття у зв’язку із трагедією в будинку для літніх людей у Харкові й наказав створити держкомісію, розслідувати ситуацію та допомогти постраждалим і родичам загиблих.

Про це Харків Times дізнався з повідомлень Зеленського у Twitter та Facebook.

«Зараз вже відомо про 15 загиблих і 5 постраждалих. Ми всі молимося, щоб не було більше», – написав президент.

Він заявив, що вже дав доручення Кабінету міністрів «терміново створити Державну комісію під головуванням міністра розвитку громад та територій для з’ясування причин цієї трагедії та напрацювання механізмів запобігання подібним надзвичайним ситуаціям у майбутньому». Також Зеленський доручив міністру внутрішніх справ «відкрити та взяти під особистий контроль відповідну кримінальну справу і в якнайшвидші терміни відповісти на питання, які причини трагедії та хто в ній винен». Місцеву владу глава держави закликав «максимально співпрацювати з центральною владою і зробити все можливе для допомоги постраждалим та родичам, які втратили своїх близьких».

Як повідомляє прес-служба Головного управління ДСНС області, під час гасіння пожежі в будинку для літніх людей на вулиці Нижня Гійовська пожежні врятували дев’ять осіб. Всі вони були госпіталізовані.

Як повідомляв Харків Times, сьогодні, 21 січня, о 15:03 у Харкові на вул. Нижня Гійовська, 150 Б, у двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок престарілих, виникла пожежа на другому поверсі. Відомо про 15 загиблих та п’ять постраждалих внаслідок пожежі. Подія класифікована як надзвичайна ситуація державного рівня.