Стало відомо, як працюватимуть ПТУ в локдаун

У Міністерстві освіти і науки уточнили, в якій формі можуть працювати професійно-технічні навчальні заклади в період посилення карантинних заходів з 8 по 24 січня 2021 року.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі обладміністрації.

Згідно з роз’ясненням МОН, навчання відбуватиметься виключно в дистанційній формі.

Тому адміністрації навчальних закладів вже зараз мають внести зміни в розклад занять. А у випадку, якщо на період карантину припадає виробнича практика студентів, узгодити з виробництвами графік і формат, в якому ця практика відбуватиметься, або час, на який її буде перенесено.

Важливо, що графік узгоджується також і зі студентами-практикантами, та тільки потім затверджується наказом директора профтеху.

У міністерстві зазначають, що для учнів, які проживають в гуртожитках, продовжують діяти рекомендації з організації протиепідемічних заходів, затверджених постановою Головного санітарного лікаря ще в серпні.

Крім планування навчання в дистанційному форматі, адміністраціям слід скласти гнучкий графік роботи викладачів і співробітників профтеху на цей період.

Як повідомляв Харків Times, Кабінет Міністрів прийняв рішення про введення посилених карантинних обмежень з 8 по 24 січня 2021 року.

Міністерство освіти і науки пропонує на місцях обирати форму проведення локдауна: дистанційне навчання або канікули. Нормальна робота шкіл з 8 по 24 січня буде під забороною.