Жителя Салтівки судитимуть за викрадення і зґвалтування 15-річної сусідки

Фото: hk.npu.gov.ua

44-річний харків’янин підозрюється у викраденні та згвалтуванні 15-річної дівчини. Після скоєння злочину він втік з Харкова та був затриманий в селищі Великий Бурлук.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Із заявою про зґвалтування 15-річної дівчини в поліцію повідомила 33-річна мати неповнолітньої. Зі слів заявниці, злочин було скоєно в квартирі, де живе підозрюваний, в будинку по вулиці Академіка Павлова.

Поліцейським дівчина пояснила, що з вечора 17 листопада до ранку 18 листопада перебувала в квартирі сусіда, куди чоловік затягнув її силою. Тут пов’язав і, погрожуючи фізичною розправою, зґвалтував. На місці події поліцейські вилучили речові докази. Призначено судові експертизи.

Розслідування обставин події проводиться відразу за двома статтями КК: ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) за ч. 3 ст. 152 (згвалтування). 20 листопада чоловікові заочно повідомили про підозру у вчиненні цих злочинів. Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Вранці 23 листопада працівники поліції встановили місцезнаходження зловмисника. 44-річний, раніше судимий чоловік переховувався в селищі Великий Бурлук. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 діб.

Як повідомляв Харків Times, поліцейські затримали чоловіка за спробу зґвалтування 13-річної дівчинки.