Обласний госпіталь ветеранів війни буде приймати хворих COVID-19 — обладміністрація

Фото: Укрінформ

В Обласному госпіталі ветеранів війни почали проектувати лінії для підведення кисню, а дві залізничні лікарні вже сьогодні маютьпідписати договір із Національною службою здоров’я.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі обладміністрації.
Як йдеться в повідомленні, через зростаючу потребу в стаціонарних ліжках для хворих на коронавірус зараз активно готують до відкриття додаткові лікарні. Серед них — двіа медустанови «Укрзалізниці», які вже 3 листопада мають підписати договори з НСЗУ.
За словами заступника голови Харківської облдержадміністрації Тараса Пастуха, в залізничних лікарнях вже укомплектовані 6 команд лікарів, ще чотирьом — не вистачає по одному терапевту.
Крім того, днями до переліку закладів, що приймають хворих на COVID-19, включили Обласний госпіталь ветеранів війни.
У всіх цих закладах потрібно забезпечити ліжка киснем.
«Ця робота є не такою швидкою, як нам хотілося б, адже ми працюємо з киснем, який є вибухонебезпечним. Сьогодні кожний головний лікар розуміє, що потрібно правильно виконувати ці роботи, щоб не наражати на небезпеку пацієнтів. Тому наразі дещо затримується відкриття визначених додаткових закладів – лікарень «Укрзалізниці», відділення в обласній лікарні», — уточнив Тарас Пастух.
Він також повідомив, що обласна адміністрація подала заявку на виділення з держбюджету додаткових коштів на проведення робіт із забезпечення закладів киснем. За попередніми розрахунками, потрібно близько 109 млн грн.
В обладміністрації чекають, що заявка буде розглянута вже завтра.
Потребу у додаткових коштах він пояснив тим, що з початку епідемії в області була значно збільшена кількість ліжок для хворих на коронавірусну хворобу.
«З початку епідемії в області було виділено близько 1800 ліжок. На сьогодні вони на 90% забезпеченні точками підведення кисню – або централізованими, або кисневими концентраторами. Проте за цей час кількість ліжок в області збільшилася ще на 1800, і зараз складає близько 3600», — пояснив Тарас Пастух.

Як повідомляв Харків Times, за даними Харківського обласного лабораторного центру, з початку реєстрації в області підтвердили 38 711 випадків коронавірусної хвороби, 711 з яких — за минулу добу. Станом на 3 листопада під наглядом лікарів знаходиться 30 871 хворий на COVID-19. Одужали 7 293 особи, 103 з них — за минулу добу.