Поліцейським, які приховували вбивство Яни Шевченко, загрожує до трьох років позбавлення волі

Фото: dbr.gov.ua

Завершено розслідування та направлено на розгляд до суду справу стосовно двох оперуповноважених Холодногірського відділу поліції ГУ Нацполіціі в Харківській області, обвинувачених в приховуванні вбивства 26-річної Яни Шевченко.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби ДБР.

Дівчину вбили в Харкові 29 червня 2019 року. У скоєнні даного злочину обвинувачується 17-річний Данил Редін.

Встановлено, що поліцейські дізналися про вбивство Яни Шевченко наступного дня. Також слідство з’ясувало, що один з поліцейських зустрічався з батьком підозрюваного у вбивстві, якого розповів про злочин.

Через кілька днів оперуповноважені знайшли тіло вбитої. Однак слідчому не повідомили і не ініціювали проведення огляду місця події в рамках кримінального провадження. Крім цього, матеріали допиту одного зі свідків, який безпосередньо вказував на ососбу вбивці, навмисно, з метою приховування тяжкого злочину не були долучені до матеріалів кримінального провадження правоохоронцями, які проводили допит ще 5 липня 2019.

“Дії обвинувачених привели до затягування розслідування особливо тяжкого злочину і втрати речових доказів, адже тіло загиблої виявлено слідчим Холодногірського ОП ГУ Нацполіціі тільки на 10 день пошуків”, – розповіли в ДБР.

Судити поліцейських будуть по ч. 1 ст. 396 КК (приховування злочину). Покарання за цією частиною статті передбачає покарання у вигляді арешту на строк до трьох місяців або обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк.

Як повідомляв Харків Times, в червні 2019 року в Харкові 17-річний Данил Редін вбив свою подругу 26-річну Яну Шевченко. Тіло дівчини неповнолітній закопав. Розслідування обставин вбивства 26-річної харків’янки почалося із запізненням, оскільки двоє співробітників поліції намагалися приховати цей злочин.

У січні 2020 року на розгляд до суду був передано справу щодо Данила Редіна, якого звинувачують у вбивстві Яни Шевченко.

У квітні 2020 року слідчі ДБР повідомили про підозру двом оперуповноваженим Холодногірського відділу поліції в приховуванні вбивства 26-річної Яни Шевченко.

У травні 2020 року суд відсторонив від посади двох старших оперуповноважених відділу кримінальної поліції Холодногірського відділу поліції, підозрюваних в приховуванні умисного вбивства 26-річної Яни Шевченко.