На “Гоптівці” затримали наркокур’єра з метадоном (фото, відео)

Фото: dpsu.gov.ua

Співробітники СБУ затримали на міжнародному автомобільному пункті пропуску “Гоптівка” у Харківській області мешканця тимчасово окупованого Донецька під час чергової спроби переміщення через кордон майже 400 грамів метадону. Наркотики контрабандист приховав в обшивці автомобіля. Вартість вилученого “товару” за цінами чорного ринку становить 600 тисяч гривень.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Служби безпеки України.

За даними досудового слідства, наркобізнес налагодив мешканець тимчасово окупованого Донецька.

“Наркотики зловмисник скуповував у дилерів із Запорізької області та нелегально переправляв на власному автомобілі через лінію розмежування. Із запровадженням карантинних обмежень наркоторгівець розробив новий маршрут через територію країни-агресора та розширив клієнтську базу в Росії. За оперативною інформацією, обороти такого наркотрафіку становили до 2,5 млн гривень на місяць”, – йдеться у повідомленні.

У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 305 Кримінального кодексу (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів), вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу. Встановлюються інші особи, причетні до наркотрафіку.

Заходи із викриття здійснювали співробітники Управління СБУ в Запорізькій та Харківській областях у взаємодії з прикордонною та митною службами Харківської області під процесуальним керівництвом прокуратури Запорізької області.

Прес-служба Держприкордонслужби повідомила, що мікроавтобус Renault, яким з України виїжджав наркокурє’р, був затриманий ввечері учора, 4 жовтня.

“Прикордонники з допомогою службового собаки, спільно з представниками митного поста та за участю співробітників СБУ провели поглиблений огляд автомобіля, у якому натренований на пошук наркотиків прикордонний пес допоміг знайти сховок у коробці з електропіччю. Правоохоронцям довелося розібрати кухонний девайс, у якому ховали 566 згортків з білою речовиною, попередньо, з метадоном. Усього вилучено 356 г речовини, яку передали співробітникам компетентних правоохоронних органів”, – йдеться у повідомленні.