У Харкові затримали шахрайку, яка привласнила 30 млн гривень і два роки переховувалась від поліції

Фото: 015.by

28 вересня, приблизно о 20:30 біля будинку по вулиці Плитковій у Харкові поліцейські затримали 52-річну жінку, яку два роки розшукували за шахрайство у особливо великих розмірах та викрадання авто.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

За данними слідства, жінка привласнила понад 30 млн грн. Гроші використовувала на власний розсуд, у тому числі для придбання коштовностей з дорогоцінним камінням. Злочини скоїла на території Київської і Дніпропетровської областей.

У 2018 році її оголосили у державний розшук за скоєння злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 КК (шахрайство) та ч.3 ст. 289 КК (незаконне заволодіння транспортним засобом).

Жінка раніше неодноразово притягувалась до кримінальної відповідальності за скоєння майнових злочинів та була добре обізнана про методи роботи правоохоронців. Аби уникнути покарання за скоєні злочини, вона змінювала адреси мешкання у різних регіонах України.

Наразі зловмисниця поміщена до ізолятору тимчасового тримання для подальшого етапування до Святошинського суду Києва з метою обрання запобіжного заходу. Їй загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові судитимуть шахраїв, які ошукали громадян на понад два мільйони гривень.