У Первомайському ліцеї педагог вдарила ученицю підручником по голові

https://mayday.com.ua/

Поліція встановлює обставини інциденту в ліцеї № 7 міста Первомайський Харківської області. 10 вересня під час уроку в 5-А класі вчителька історії відібрала у учениці підручник і вдарила ним дитину по голові.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

“Школярка під час уроку переглядала сторінки книги, що не сподобалося вчителю. Замість того, щоб зробити зауваження, жінка підійшла до дівчинки, відібрала книгу і вдарила нею дитину по голові”, – розповіли в поліції.

На наступний день мати дитини написала заяву Первомайського відділу поліції. Поліцейські опитали вчителя історії та однокласників дівчини, які підтвердили дії вчителя.

Інформація про подію внесена до Єдиного обліку. Відносно вчителя буде складено адміністративний протокол за ст.173-4 (буллінг (цькування) учасника освітнього процесу) КУпАП. Після чого матеріали будуть направлені до суду для прийняття рішення.

Матеріал також переданий до ювенальної превенції районної поліції.

За інформацією телепрограми «Вікна-новини», викладач історії не вперше застосовує силу по відношенню до дітей. Вчителька може вдарити, може запустити ключами або крейдою, може обізвати дитину або схопити.

Директор розповіла, що раніше на вчительку скаржилися за підвищення голосу. При цьому педагоги кажуть, що для сім’ї – це не перший конфлікт в школі, вони були і з іншими вчителями.

Сама педагог визнає, що вдарила ученицю, але каже, що «вклала не всю силу в удар». Вона працює викладачем історії вже 32 роки, має вищу вчительську категорію.

Педагог розповіла, що діти були дуже недисципліновані, тому вона не стрималася, накричала і в підсумку зробила, то, що зробила.

«Вона грала підручником, я цей підручник закрила, потім поклала його на стіл. Потім вона продовжувала хитатися, і я їм доторкнулася до її лобі, її голови », – пояснила вчителька.

Педагог говорить, що вину з себе не знімає, вже вибачилася перед дитиною і мамою, але тато вибачення не прийняв.

У школі проводять службове розслідування, на час якого вчительку усунули від уроків в трьох класах.

Як повідомляв Харків Times, Ізюмський міськрайонний суд виніс постанову про притягнення матері дев’ятикласника до відповідальності за те, що її син систематично принижував однокласника.