Харків’ян запрошують зробити фото свого міста для Вікіпедії

Фото: city.kharkov.ua

Комунальний заклад “Офіс реформ Харкова” ініціював проєкт для фотографів Харкова, щоб підтримати бренд міста в конкурсі від Вікіпедії.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

У фотопроєкті можуть взяти участь не тільки професійні фотографи, а й усі бажаючі. В рамках проєкту з 14 по 24 вересня можна буде відвідати значимі місця Харкова, щоб зробити унікальні фото. Кращих учасників чекає винагорода – доступ на ексклюзивні закриті локації міста, серед яких – значущі об’єкти, майданчики на дахах відомих будівель, приховані від очей “секретні” місця.

“Наше місто особливе і має безліч цікавих місць! Саме тому ми хочемо зібрати найкрутіших фотографів, зробити класні фото і разом з Вікіпедією показати їх всьому світу, розмістивши в самій енциклопедії в рамках конкурсу “Вікі любить пам’ятки”, – повідомили організатори.

З більш детальною інформацією про проєкт та зареєструватися на участь можна за посиланням. Кінцевий термін подачі заявок – 11 вересня, о 16:54.

Довідка. Міжнародний фотоконкурс “Вікі любить пам’ятки” (Wiki Loves Monuments) проводиться щороку та ставить за мету зібрати світлини всіх пам’яток культурної спадщини світу для ілюстрування статей у Вікіпедії, а також привернути увагу до стану збереження об’єктів нерухомої спадщини та представити їхню неповторність та різноманіття у найбільшій онлайн-енциклопедії світу. У рамках конкурсу можна завантажувати з 1 по 30 вересня тільки фотографії пам’яток, які є у конкурсному списку. Всы цы фотографыъ повинныбуути вашого власного авторства. Списки для Харкова та області можна подивитися тут. З умовами конкурсу, правилами участі в ньому тощо можна ознайомитися на на сторінці української частини конкурсу. Фотографії об’єктів, що не входять до конкурсних списків, можна завантажувати у будь-який час через відповідну сторінку завантаження.