Із залізничної станції “Левада” у Харкові минулої ночі евакуювали 100 людей

Минулої ночі поліція перевіряла інформацію про мінування залізничного вокзалу “Левада” по вулиці Академіка Вернадського у Харкові.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Інформація про мінування залізничного вокзалу надійшла до Основ’янського відділу поліції 24 серпня о 22:05. За вказаною у повідомленні адресою виїжджала слідчо-оперативна група районної поліції та фахівці вибухотехнічного управління ГУНП в Харківській області.

“Поліцейські обстежили приміщення вокзалу, станції, а також прилеглу територію, евакуювали 100 громадян. Під час огляду вибухонебезпечних речовин не виявлено”, – йдеться у повідомленні.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності). Санкція статті передбачає покарання у вигляді тюремного ув’язнення на строк від 2 до 6 років.

Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Харків Times, 21 липня на електронну пошту поліції надійшло повідомлення про вибухівку в медичних закладах, гіпермаркетах, торгових центрах, банках Харкова, готелях, будівлях залізничного та автовокзалів. Інформація про мінування 208 об’єктів у Харкові не підтвердилася, жодних вибухонебезпечних предметів не виявлено.