До кінця року в Харкові відкриють 25 шкільних стадіонів

Фото: city.kharkov.ua

25 шкільних стадіонів і п’ять спортмайданчиків в дитячих садах планується відкрити в 2020 році в Харкові в рамках міської програми по відновленню шкільних стадіонів.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради

За словами начальника управління з питань фізкультури і спорту Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Костянтина Курашова, найближчим часом планують відкрити 15 об’єктів. Зокрема, станом на 1 вересня відкривається дев’ять стадіонів. До Дня фізичної культури, який традиційно відзначають у другу суботу вересня, – ще шість.

Відкриття одного з таких спорткомплексів готується на території гімназії №152, що в Холодногірському районі. Зараз тут доукомплектовуються футбольне і волейбольне поля, а також майданчик для занять баскетболом і стріт-болом.

«Тут дуже зручна, велика локація, де буде розміщено дев’ять спортивних зон. Традиційно – настільний теніс, армрестлінг, бігові доріжки – все, що стосується легкої атлетики. Кожна зона вдосконалена – встановлений ​​антивандальний майданчик для занять на вулиці з додатковими сітками», – повідомив начальник управління.

Крім того, майданчик для стріт-воркауту зроблять більш функціональним. Крім стандартних елементів – перекладин, брусів, додали вуличні тренажери, де можна займатися з вагою. Також встановлено тренажер для людей з обмеженими можливостями.

Займатися на стадіоні зможуть не тільки учні гімназії, а й жителі мікрорайону. Роботи тут планують завершити до 1 вересня.

Як повідомляв Харків Times, мер Харкова Геннадій Кернес анонсував на 1 вересня відкриття 13 нових стадіонів в Харкові. Більшість – у спальних районах: ХТЗ, Салтівка, Холодна гора, Нові будинки.