В Харківській області – спалах коронавірусу у психоневрологічному інтернаті

Фото: РБК Украина

У Харківській області через спалах коронавірусу закрили на карантин Піско-Радьківський психоневрологічний інтернат (Борівський район).

Про це Харків Times дізнався з повідомлення директору департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрія Шпараги у Facebook.

За словами чиновника, в установі ввечері 27 травня у 10 осіб виявлені позитивні результати на COVID-19. Семеро захворілих – медики. Знаходяться на самоізоляціі 27 осіб із числа персоналу в тому числі і директор.

“Починаючи з 8.00 годин 28 травня доступ в інтернатну установу повністю закривається. Підопічні та обслуговуючий персонал будуть знаходитись на карантині без права залишати інтернатну установу”, – розповів Юрій Шпарага.

Він додав, що вхід в інтернатну установу взяли під контроль поліцейські.

В інтернаті постійно проживають 119 осіб. Наймолодшому з них 30 років, найстарішому 98. В закладі нараховується 85 співробітників. І персонал, і підопічні, за словами Шпараги, пройшли тестування на наявність вірусу.

“Сьогодні до установи додатково направлено засоби захисту : медичні захисні маски, распіратори, захисні окуляри,100 захисних костюмів, 200 пар рукавичок. Також засоби захисту спрямовано до територіального центру Борівського району”, – розповів чиновник.

Він запевнив, що ситуація в установі повністю керована та контрольована.

Спалах коронавірусу в Піско-Радьківському інтернаті – це вже другий випадок масового захворювання COVID-19 у медзакладах закритого типу у Харківській області.

Як повідомляв  Харків Times, через спалах коронавірусу в Харківській області закрили на карантин село Стрілеча, де розташована обласна психлікарня, в якій COVID-19 захворіли 11 осіб.

За словами глави Харківської облради Сергія Чернова, в області на коронавірус захворіли понад 200 медиків.