Війна в Україні: 11 обстрілів, одного військового поранено, трьох – травмовано

За минулу добу, 3 травня, збройні формування Російської Федерації 11 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Наші військовослужбовці відповіли на усі ворожі обстріли.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” ворог з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї двічі обстрілював позиції біля Широкиного. По околицях Богданівки загарбники двічі вели вогонь – з мінометів 82-го калібру, станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Неподалік Авдіївки, Кам’янки та Пищевика російські збройні формування застосовували гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Біля Старогнатівки ворог двічі застосовував стрілецьку зброю.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” по захисниках Оріхового збройні формування Російської Федерації вели вогонь з мінометів 82-го калібру, а з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстрілювали околиці Кримського.

“Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення та троє – бойові травмування”, – йдеться у повідомленні.

За даними розвідки, 3 травня українські військовослужбовці знищили одного російського окупанта та щонайменше одного поранили.

Від початку цієї доби російські найманці відкривали вогонь по оборонцях Кримського зі 120 мм мінометів та станкових протитанкових гранатометів. У відповідь підрозділи Об’єднаних сил застосовували вогневі засоби. За поточну добу втрат серед українських захисників немає.