Термін укладання договорів з КП «Харківводоканал» продовжено

Фото: vodokanal.kharkov.ua

Термін укладання договорів між споживачами і КП «Харківводоканал» на надання послуг централізованого водопостачання та водовідведення продовжили ще на п’ять місяців з дня закінчення карантину.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

Терміни укладання договорів продовжили через загрозу поширення коронавируса, розповів заступник генерального директора – директор Департаменту збуту КП «Харківводоканал» Тарас Грущак.

«В умовах карантину співвласники багатоквартирних будинків не мають можливості провести загальні збори, зібрати підписи і колективно прийняти рішення про вибір моделі організації договірних відносин. Верховна Рада внесла деякі зміни до законодавчих актів, відклавши крайні терміни укладання договорів на п’ять місяців з дня закінчення карантину», – підкреслив Тарас Грущак.

Відповідно до Закону «Про житлово-комунальні послуги» (введений в дію з 1 травня 2019 року), надання комунальних послуг споживачам здійснюється на договірних засадах. У зв’язку з чим до 1 травня 2020 року співвласники багатоквартирних будинків зобов’язані були прийняти рішення про моделі організації договірних відносин з виконавцями послуг окремо по кожній з послуг, в тому числі з централізованого водопостачання та водовідведення.

«Тепер, за правилами, визначеними Законом «Про житлово-комунальні послуги», договори на надання послуг між споживачами та КП «Харківводоканал» повинні бути укладені протягом п’яти місяців після дати завершення карантину», – уточнив заступник директора.

Договори на надання житлово-комунальних послуг укладаються відповідно до типових договорів, затверджених Кабінетом міністрів.

/к повыдомляв Харків Times, КП «Харківводоканал» просить споживачів оплачувати послуги водопостачання та водовідведення онлайн.