Приватне підприємство незаконно забрало у дітей землю вартістю 8 млн гривень

Фото: osvita.adm-km.gov.ua

Прокуратура вимагає повернути навчальному закладу земельну ділянку вартістю понад 8 млн грн.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

До господарського суду Харківської області направлено позовну заяву щодо одного із приватних підприємств.

Прокуратура вимагає визнати договір по виробництву та обробці землі недійсним та звільнити земельну ділянку площею 20 га та вартістю понад 8 млн грн.

«Одним із загальноосвітніх навчально-виховних комплексів Кегичівського району в порушення умов договору оренди та вимог земельного законодавства земля передана у користування юридичній особі на підставі договору про надання послуг з обробітку землі, який за своїм змістом є договором суборенди землі», – повідомив керівник місцевої прокуратури Володимир Говоруха.

За його словами, передача землі в суборенду відбулась без дотримання умов договору оренди землі, із фактичною зміною цільового призначення на ведення товарного сільськогосподарського виробництва, що є грубим порушенням вимог чинного законодавства.

Крім того, за спірним договором відбулось розпорядження земельною ділянкою не уповноваженим суб’єктом, що не відповідає вимогам ст. ст. 96, 122 – 124 ЗК України, ст. ст. 6, 14 – 16 Закону України «Про оренду землі».

У зв’язку з цим прокуратура вимагає розірвання незаконно укладеного правочину, повернення сільгоспземлі навчальному закладу та використання її виключно в інтересах дітей.

Як повідомляв Харків Times, прокуратура вимагає забрати у фермера землю вартістю 120 млн гривень.