У Харківській області поліцейські заплатили невинному чоловікові за його зізнання у злочині

Трьох поліцейських підозрюють у притягненні до кримінальної відповідальності невинної особи.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДБР.

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, повідомили про підозру:

– начальнику одного із районних відділень поліції ГУ Нацполіції в Харківській області у підбурюванні до притягнення завідомо невинної особи до кримінальної відповідальності (ч. 4 ст. 27, ч.2 ст. 372 КК);

– начальнику сектору кримінальної поліції районного відділення поліції області за організацію притягнення завідомо невинної особи до кримінальної відповідальності (ч. 3 ст. 27, ч.2 ст. 372 КК);

– слідчій районного відділення поліції області за притягнення завідомо невинної особи до кримінальної відповідальності (ч.2 ст. 372 КК).

За попередньою інформацією, начальник райвідділення поліції переконав свого підлеглого, начальника сектору кримінальної поліції, створити штучні умови для покращення статистики з розкриття злочинів, пов’язаних із розкраданням лісу. Після чого місцевому мешканцю запропонували грошову винагороду – 300 гривень, в обмін на зізнання у вирубці дерев. Правоохоронці обіцяли йому сприяти в ухиленні від покарання у вигляді позбавлення волі.

Для реалізації злочинного задуму підозрювані відвезли «жертву» в ліс, де вже були зрубані 9 дерев, вручили бензопилу та пальне до неї і викликали слідчо-оперативну групу.

18 березня 2020 року слідча, знаючи, що людина не має відношення до скоєння злочину, повідомила про підозру у незаконній порубці деревини (ч. 1 ст. 246 КК).

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Харківської області. Оперативний супровід – Харківське управління ДВБ Нацполіції.

У разі доведення вини, правоохоронцям загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.

Як повідомляв Харків Times, 25 березня прес-служба облуправління Нацполіціі розповсюдила інформацію про відкриття кримінального провадження за ч.1 ст. 246 (незаконна рубка лісу) Кримінального кодексу. Поблизу селища Підлиман 51-річний місцевий житель вирубав сосни, не маючи на це дозвільних документів. Сума збитків лісовому фонду склала більше 22 тисяч гривень.