Фермерам запропонували онлайн-ринок у зв’язку з загрозою коронавірусу

Запрацювала соціальна онлайн-платформа для підтримки невеликих сільгосппідприємств «Відкритий ринок».

Про це Харків Times повідомили у прес-службі облради.

На спеціальному інтерактивному САЙТІ фермери з усієї України можуть розміщувати інформацію про власну продукцію, а споживачі легко її знайти. Користування платформою – безкоштовне.

За словами організаторів проєкту, дрібні фермери та сімейні фермерські господарства мають проблеми зі збутом власновирощеної продукції через пандемію коронавірусу. Обмежена робота багатьох ринків, де реалізувалося до 85% ранніх овочів і ягід.

Онлайн-майданчик «Відкритий ринок» виник як відповідь на виклик епідемії COVID-19 та її наслідків. На сайті можуть зустрітись без посередників виробники сільськогосподарської продукції та її споживачі.

Проєкт не є комерційним, а виключно соціальним, тому не передбачає жодної системи оплати. Споживачі зможуть знайти продукцію у своїй області лише після того, як в ній зареєструється перший виробник.

Довідка: Онлайн-майданчик «Відкритий ринок» для підтримки дрібних фермерів та сімейних фермерських господарств розробила громадська організація «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» у партнерстві з Асоціацією міст України.