У Лозівському районі чоловік збив на дорозі жінку, спалив її та закопав (фото)

У Лозівському районі водій легковика збив жінку-пішохода і намагався приховати сліди злочину, але через згодом сам здався поліції.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

12 квітня 2020 року до Лозівського відділу поліції звернувся із заявою місцевий мешканець. Він повідомив, що його 59-річна дружина вдень вийшла з подвір’я та зникла без вісті.

Відомості про дану подію слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 115  Кримінального кодексу з додатковою відміткою «зникнення без вісті».

Наступного дня в районі вулиці Молодіжна в с. Домаха міста Лозова слідчі виявили на дорозі сліди, характерні для можливої дорожньо-транспортної пригоди.

На асфальтовій поверхні дороги залишилися сліди гальмування, фрагменти битого скла, дзеркала та жіночій черевик. Заявник впізнав у ньому взуття своєї зниклої дружини.

У той же день до райвідділу поліції  прийшов 31-річний мешканець села Катеринівка Лозівського району.

«Він зізнався, що 12 квітня близько 15:00 прямував на  автомобілі «ВАЗ Калина» через село Домаха і на вулиці Молодіжній наїхав на жінку-пішохода. Вона рухалася по узбіччю в попутному з ним напрямку і він її не помітив. Від отриманих тілесних ушкоджень потерпіла померла на місці. Щоб приховати факт ДТП, чоловік затягнув тіло збитої до свого автомобіля та вивіз на територію Донецької області, де підпалив і закопав», – розповів начальник відділу розслідування злочинів у сфері транспорту СУ ГУНП в Харківській області Олександр Умніков.

Факт даної події слідчі кваліфікували за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу.

На даний час із громадянином працюють слідчі. Йому оголошено про підозру у вчиненні даного кримінального правопорушення.

Відповідно до санкції статті чоловіку загрожує тюремне ув’язнення на строк до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Автомобіль вилучено для проведення слідчих дій. Поліцейські перевіряють обставини  підпалу та поховання тіла потерпілої на території Донецької області. Усі обставини злочину встановлюються.

Як повідомляв Харків Times, «Nissan» збив на смерть жінку, яка переходила дорогу поза межами пішохідного переходу.