Кучер «творчо піариться» на пандемії коронавируса – ЗМІ

Фото: kharkivoda.gov.ua

Журналісти підготували матеріал, хто з міських голів і губернаторів робить в умовах пандемії дивні публічні заяви, які легко сплутати з сумнівним політичним піаром. Одним з фігурантів став голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер.

Про це Харків Times дізнався з матеріалу «РБК-Україна».

Крім нього, РБК Україна звернуло увагу на діяльність мерів Дніпра і Києва Бориса Філатова і Віталія Кличка, а також на їх колегу з Фастова Михайла Нетяжука.

Так, Філатову нагадали заздалегідь викопані 600 могил для померлих від коронавируса городян – при тому, що за станом на 9 квітня на всій Дніпропетровщині захворіли 41 чол. Піар виявився вірусним, зазначає видання, – фастівський мер ідею розвинув і запропонував порушників карантину копати могили для жертв епідемії. А меру Києва пригадали його слоган «Досить шастати» за мотивами анекдоту про «Нехай щастить» і низьку ефективність його заяв про заборону приватних авто, полювання на моржів, спортсменів і відпочиваючих в парках.

Губернатору ж Харківщини Олексію Кучеру дісталося за його «креативне» намір втілити стадіон «Металіст» в польовий госпіталь для хворих коронавірусів.

«Мало хто знає, але до 1925 року на місці харківського стадіону” Металіст “було міське кладовище. Потім його знесли, і почалася спортивне життя. Але харківський губернатор Олексій Кучер, відомий поки в основному перестрілкою з мером Харкова Геннадієм Кернесом теж вирішив пустити в хід творчий піар. Днями в ефірі одного з місцевих каналів Кучер повідомив, що розглядає “Металіст” як місце для розгортання госпіталю для коронавірусних хворих. А заодно задіяти і безгоспну фактично на сьогодні футбольну базу в “Високому”. Тобто життєвий шлях району розміщення “Металіст” може піти по спіралі “цвинтар-спорт-кладовище”. Варто зазначити, що територія цього району дуже густонаселена, та й про міжнародні змаганнях пізніше можна буде забути. Харків’яни ідею не схвалили і також сповна відповіли губернатору в соцмережах », – пише автор матеріалу і наводить приклади народної реакції.

На думку українського політолога Володимира Фесенка, панічні настрої у представників влади – не від великого розуму.

“Хтось хоче таким чином змусити людей сидіти вдома і не висовувати носа з квартир. Вони не розуміють, що паніка не є інструментом підвищення свідомості людей», – вважає Фесенко.

Інші опитані РБК-Україна експерти бачать в «пандемії» піару спробу регіональних влад заробити бали напередодні місцевих виборів, а заодно випросити у центральної влади побільше грошей за рахунок «яскравої картинки».

Журналісти прийшли до висновку, що поки політики змагаються в чорному гуморі і сумнівному піарі, народ, як завжди, працює замість влади. Бізнес купує маски, тести, ІВЛи, возить і годує лікарів, а пересічні громадяни допомагають і грошима, і працею.

«У Харкові таксисти зі служб” 30-40 “(ETaximo),” ON-Taxi “,” Shark “і” EcoTaxi “, об’єднавшись в волонтерський рух, приєднавшись до програми” Підвезти медика “, – наводять приклад журналісти.

«Саме обивателі і підприємці проявляють найвищу форму соціальної відповідальності. Тобто роблять все для того, щоб дніпрян непотрібні були викопані Філатовим могили, фастівчани не вішати від штрафних санкцій Нетяжука, щоб на харківському “Металісті” грали в футбол, а київські плавці без проблем допливали хоча б до середини Дніпра. Будь-який піар хороший. До тих пір, поки нешкідливий: адже перед вірусом всі рівні », – підсумовує автор.

Кучер, Кернес та Ярославський “зарили сокиру” війни

Фото: Харків Times

Глава Харківської обладміністрації Олексій Кучер, мер Харкова Геннадій Кернес і підприємець Олексій Ярославський взяли участь у спільній прес-конференції з питань боротьби з коронавірусом.

Про це повідомив кореспондент Харків Times.

У нараді також взяли участь народні депутати Олександр Фельдман, Павло Сушко, Дмитро Шенцев і ряд інших.

Кернес подякував Ярославському за організацію і оплату закупівлі тестів. Він зазначив, що представники харківського бізнесу зібрали 2,2 млн доларів, за ці кошти купується обладнання, засоби захисту, а також надаватиметься допомога соціально незахищеним верствам населення.

“І далі ми працюємо і з Олексієм Володимировичем Кучером, і з Олександром Владиленовичем, і з Сергієм Івановичем, і з усіма, і з правоохоронцями – з усіма ми працюємо на боротьбу з коронавірусом. Ніякого розладу, ніяких ситуацій немає. Все”, – сказав Кернес.

Кучер також подякував Ярославському за допомогу в придбанні тестів.

Ярославський зазначив, що органи державної влади працюють, і його бізнеси теж. Він закликав використовувати тести за призначенням, в разі реальної необхідності. Ярославський також відзначив, що в Харкові працює вісім лабораторій, які виконують ПЛР-дослідження, і їх потужностей буде достатньо.

Ярославський подякував губернатору і меру за роботу і запевнив, що залишається з ними і завжди готовий допомогти. Також він подякував за участь в придбанні захисних засобів бізнесменам Аллі Коваленко, Віктору Суботіну, Володимиру Мисику, Павлу Фуксу. Вони безпосередньо оплатили необхідні медичні засоби “без доторку штабом цих грошей”.

Фельдман заявив, що він створить за містом чотири майданчики для організації карантину хворих, якщо не буде вистачати наявних лікарень і готелів. Місткість кожного майданчика буде 100 чоловік, на них будуть встановлені палатки, майданчики будуть забезпечені водою, харчуванням та всім необхідним. Він також заявив, що “три цехи готові відшити маски”, і що вони можуть випускати 70-100 тис. масок на день. Фельдман заявив, що готовий придбати тканину, проте її сьогодні складно знайти, і попросив Кучера допомогти в цьому.

Коментуючи проведення спільної наради після різких заяв щодо один одного, його учасники відзначили, що мають намір спільно боротися з коронавірусом.

“Зараз ми всі разом працюємо на те, щоб запобігти поширенню коронавірусу. Те, що було раніше – ми зараз залишили в минулому, ми провели відповідно межу в своїх взаєминах, і далі вже працюємо і рухаємося разом”, – сказав Кучер журналістам після наради.

Як повідомляв Харків Times, Кучер, Кернес та Ярославський “зарили сокиру” війни.