Міська комісія з НС перерозподілила гроші на спецавтомобілі, ліки та маски

Фото: Харків Times.

Міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила перерозподілити гроші, які були виділені на придбання апаратів штучної вентиляції легенів, на придбання медичних спецавтомобілів, ліків та масок.

Про це повідомив кореспондент Харків Times.

“У зв’язку з відсутністю апаратів штучної вентиляції легенів на ринку України та потребую у забезпеченні засобами індивідуального захисту медичних та соціальних працівників, просимо перерозподілити кошти у сумі 12,5 млн гривень на придбання медичних масок”, – сказав директор у своєму виступі Департаменту охорони здоров’я Юрій Сороколат.

Комісія підтримала цю пропозицію.

Також вона вирішила виділити з бюджету 3,664 млн грн на придбання 10 спецавтомобілів для забезпечення роботи мобільних медичних бригад та доставки біологічного матеріалу до Харківського обласного лабораторного центру МОЗ. Також виділено 10 млн грн на придбання лікарських засобів, які входять до переліку, затвердженого Кабінетом міністрів.

Як повідомляв Харків Times, комісія з надзвичайних ситуацій Харкова виділила з резервного фонду бюджету 40 млн гривень на закупівлю засобів захисту й апаратів штучної вентиляції легенів.