Харківські комунальники б’ють на сполох – харків’яни не платять за комунальні послуги

Фото: city.kharkov.ua

Комунальники Харкова просять городян вчасно оплачувати спожиті послуги, так як їх зарплата закладена в тариф.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

У всіх дев’яти районах міста двірники провели своєрідний флешмоб, нагадавши про необхідність оплачувати працю тих, хто, незважаючи на карантин в країні, щодня виходить на роботу і робить вулиці, двори і парки чистішими.

Як повідомила начальник Київської філії КП «Харківблагоустрій» Валентина Кротова, зараз двірники працюють у штатному режимі.

«Велике прохання – цінуйте нашу працю, і тоді і район, і місто будуть гарними і упорядкованими. Шановні харків’яни, підтримайте наших дворових робітників – сплатіть вчасно квартирну плату!» – зазначила Валентина Кротова.

З таким же проханням до жителів міста звернулися і в КП «Харківміськліфт». Як повідомив директор підприємства Олексій Топчій, незважаючи на карантин, поточний ремонт обладнання і планова реконструкція ліфтів проводяться за графіком, також працюють аварійні бригади. Всього на підприємстві налічується понад тисячу осіб, зарплата яких закладена в тариф. При цьому заборгованість харків’ян за спожиті послуги зросла в рази.

«У цей важкий для країни час підприємства життєво необхідної інфраструктури зобов’язані продовжувати свою роботу. Тому ми просимо харків’ян оплачувати комунальні послуги. Це дасть можливість нашому підприємству зберегти робочі місця і забезпечити якісний рівень роботи ліфтового господарства», – зазначив Олексій Топчій.

Жителів міста просять своєчасно оплачувати вивіз сміття. Рівень сплати за послуги з вивезення сміття з приватного сектора за березень знизився більш ніж на 20%, повідомив директор ТОВ «Харків Екоресурс» Петро Бондаренко.

За його словами, незважаючи на карантин, підприємство продовжує працювати в штатному режимі – щодня на вулиці міста виходять понад 30 одиниць спецтехніки, які вивозять побутові відходи з території приватного сектора.

«Весь склад підприємства доставляється на роботу: водії, вантажники, слюсарі. Усі працівники «Харків Екоресурсу» щодня надають послуги для жителів приватного сектора. Стабільна і безперебійна робота компанії безпосередньо залежить від своєчасності і обсягу платежів населення», – підкреслив Петро Бондаренко.

У зв’язку з несвоєчасною оплатою послуг вже найближчим часом у підприємства можуть виникнути проблеми з обіговими коштами, що спричинить затримки з виплати заробітної плати, сплати податків, а також створить труднощі з ремонтом техніки тощо.

«Оплатити послуги з вивезення побутових відходів можна на сайті нашої компанії і у відділеннях банків. Також це можна зробити віддалено, не виходячи з дому, за допомогою інтернет-банкінгу і мобільних додатків для здійснення платіжних операцій. Також ми просимо молодих людей допомогти оплатити комунальні послуги їхнім літнім родичам, щоб знизити для літніх людей ризик захворювання при відвідуванні громадських місць», – підкреслив Петро Бондаренко.

Фото: city.kharkov.ua

Як повідомляв Харків Times, станом на 1 березня мешканці Харківської області заборгували за спожиті житлово-комунальні послуги 4 млрд 817, млн грн.