Справа по Електроважмашу: підозрювану директорку чеської компанії відпускають під заставу пів мільйона гривень

Фото: kp.ua

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід п’ятій підозрюваній у справі щодо завдання ДП «Електроважмаш» збитків на суму 13,7 млн гривень.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Таке рішення суд прийняв сьогодні, 27 березня, 2020 року.

Суд частково задовольнив клопотання прокурорів САП та детективів НАБУ та застосував до директорки чеської компанії-учасниці схеми запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 525,5 тис. гривень.

Крім того на особу покладено ряд процесуальних обов’язків.

Вона повинна прибувати до детектива, прокурора, слідчого судді, суду за кожною вимогою, не відлучатися за межі місця проживання без дозволу детектива, прокурора або суду, повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи, утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у справі, здати на зберігання до Державної міграційної служби свої паспорти для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд з України, носити електронний засіб контролю (браслет).

Нагадаємо, 20 березня 2020 року обрано запобіжні заходи заступнику директора заводу та начальнику управління «Заводу «Електроважмаш» у виді тримання під вартою строком на 60 діб із альтернативою внесення 1 млн гривень застави.

Фізичній особі — кінцевому бенефіціару чеської компанії — учасниці схеми обрано тримання під вартою до 15.05.2020 із заставою у сумі 8 млн 408 тис. гривень.

Заступнику директора з виробництва — цілодобовий домашній арешт.