У Харкові через коронавірус вдвічі збільшили кількість військових патрулів

Фото: аrmyinform.com.ua

Із 22 березня воїни Харківського зонального відділу Військової служби правопорядку перейшли на посилений режим патрулювання в гарнізоні та вжили низку інших важливих заходів задля контролю за виконанням армійцями правил щодо запобігання поширенню інфекційних захворювань, зокрема і COVID-19.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Аrmyinform.

Так, віднедавна удвічі збільшено кількість патрулів ВСП, цілеспрямовано проводиться превентивна робота із захисниками України щодо дотримання ними правил особистої гігієни за межами військових частин. Також контролюється переміщення воїнів містом у засобах індивідуального захисту.

Як розповів начальник Харківського зонального відділу ВСП полковник Олександр Леонченко, військові патрулі несуть службу разом із співробітниками Національної поліції.

Як і раніше патрульні стежать за порядком біля автомобільних та залізничних вокзалів, Військово-медичного клінічного центру Північного регіону, навколо великих навчальних закладів оборонного відомства тощо. Додаткові ж патрулі, оснащені автотранспортом, постійно змінюють маршрути, виходячи із поточної обстановки.

У випадку ж виявлення військовими правоохоронцями армійця із очевидними ознаками вірусної хвороби, вживатимуть негайних заходів з його доставки до місця огляду медичним працівником.