Для Харкова додатково закупили партію тестів на коронавірус – Кернес

Фото: fool.com

Харківський міський голова Геннадій Кернес повідомив, що Олександр Ярославський, голова групи компаній DCH оплатив ще одну партію тестів для ПЛР діагностики коронавірусу COVID-19, на додаток до тих, що прибули в область в понеділок, 23 березня.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення мера Харкова в його Telegram.

За словами Геннадія Кернеса, за станом на середу, 24 березня хворих і підозр на коронавірус в Харкові немає.

Також мер Харкова повідомив, що 14 нових апаратів УЗД останнього покоління передані за основними лікарням Харкова, де є реанімації.

“11 з них купили” Кулиничі “, 3 – IT компанія NIX Solutions. УЗД потрібні для діагностики хронічних хворих, які особливо схильні до вірусу. Наше спільне подяку соціально відповідальному бізнесу, це і є міський патріотизм”, – повідомив Генадій Кернес

Він додав, що фахівці налаштовують доставлені 24 березня в Харків апарати ШВЛ шведського виробництва.

“Олександр Ярославський, голова групи компаній DCH, оплатив додаткову партію тестів для ПЛР діагностики, плюс до тих, що приїхали в Україну в понеділок. Вони дають більш точну відповідь і вважаються кращими на сьогодні для виявлення COVID-19”, – повідомив Кернес.

Як повідомляв Харків Timesкомісія з надзвичайних ситуацій Харкова виділила з резервного фонду бюджету 40 млн гривень на закупівлю засобів захисту й апаратів штучної вентиляції легенів.

Фото: Геннадий Кернес /Telegram