Аеропорт “Харків” вживає заходів запобігання поширенню коронавірусу

Аеропорт “Харків” вживає додаткових заходів щодо запобігання розповсюдженню коронавірусу COVID-19.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення на сайті аеропорту.

Згідно із повідомленням, в аеропорту проводиться регулярне прибирання всіх приміщень, пасажирських автобусів і трапів “із застосуванням спеціалізованих дезінфікуючих засобів”. Всі приміщення аеропорту – зали вильотів і прильотів, стійки реєстрації, пункти контролю та паспортні кабінки оснащені антисептичними засобами для обробки рук. Персонал аеропорту при роботі з пасажирами забезпечений засобами індивідуального захисту такими, як одноразові маски, рукавички й антисептики. Співробітники аеропорту інформують пасажирів про необхідність використання таких засобів.

На даний час при обслуговуванні всіх рейсів, які прилітають до Харкова, співробітники санітарно-карантинного пункту (СКП) і прикордонної служби “Харків-авіа” проводять вимірювання температури пасажирів, які прилітають, за допомогою безконтактного термометра. Санітарно-карантинний пункт в аеропорту працює цілодобово й медики завжди готові при виявленні в пасажира підвищеної температури “застосувати додатковий комплекс заходів”.

“Аеропорт попередньо уточнює інформацію у командира екіпажу про наявність пасажирів, які скаржилися на самопочуття під час рейсу. Якщо на рейсі є пасажири зі скаргами, в аеропорт викликається швидка медична допомога та представники санітарно-карантинного пункту застосовують допоміжний комплекс заходів для подальшої ізоляції і проведення медичного огляду”, – йдеться у повідомленні.

В аеропорту запевняють, що “всі співробітники діють згідно із затвердженими технологічними інструкціями і максимально контролюють ситуацію “.

Крім цього, наразі Аеропорт “Харків” працює в штатному режимі. На сьогодні скасовані лише рейси авіакомпанії МАУ на Тель-Авів – до 8 квітня.

Як повідомляв Харків Times, Генеральне консульство Республіки Польща в Харкові у зв’язку із введенням карантину змінило принцип прийому документів і відвідувачів. З 12 березня Генконсульство приймає документи тільки через візовий центр. Зупинено прийом документів і відвідувачів по так званій процедурі “загальний прийом”.