Ветеран АТО з Пісочина закликає Кучера вирішити проблему з пільговими “E-ticket”

Фото: Оксана Иванец / Facebook

Жителька селища Пісочин Харківського району Оксана Іванець закликає голову Харківської облдержадміністрації Олексія Кучера вирішити проблему з забезпеченням громадян пільговими картками “E-ticket” для сплати проїзду у міському електротранспорті.

Про це Харків Times дізнався з допису Іванець на сторінці Кучера у Facebook.

Іванець пише, що вона має статус учасника бойових дій та виховує дітей в багатодітній родині.

“Як нам стало відомо із засобів масової інформації та оголошень, розміщених в метрополітені, рішенням виконавчого комітету Харківської міської ради від 28.08.2019 №653 з 1.03.2020 року, в порушення вимог п. 7, ст.12 Закону України “Про статус ветеранів, гарантії їх соціального захисту” та п. 3 ст. 13 Закону України “Про охорону дитинства” відповідно, з нас вимагатимуть сплати проїзду міським електротранспортом. Я та моя родина вчаться та працюють у місті Харків, тобто на проїзд по місту Харків ми повинні виділити 2,5 тис. гривень щомісяця, що як для багатодітної сім’ї, в якій виховується 5 дітей, є значною сумою”, – пише вона.

За словами Іванець, вона зверталася до Пісочинської селищної ради з проханням компенсації безкоштовного проїзду. “Нам повідомили, що мають право компенсувати його лише в межах ОТГ відповідно до законодавства України. Після звернення до РДА Харківського району (усного) нам повідомили, що компенсацією безкоштовного проїзду повинні займатися ОТГ. Я звертаюся до Вас як до представника Президента України в нашому регіоні захистити мої права та права моїх дітей на безкоштовний проїзд. Виходячи з того, що смт. Пісочин розташовується майже в межах міста Харків, більша частина мешканців селища працюють в Харкові. Серед них багато в тих, хто має подібні пільги, а тому соціального захисту з Вашого боку потребують і вони”, – написала Іванець.

Оксана Іванець є прес-секретарем Східного регіонального управління Державної прикордонної служби (дислокується у Харкові). Вона з чоловіком виховує п’ятеро дітей віком з 3 до 14 років.

Як повідомляв Харків Times, для отримання пільгового «E-ticket» харків’ян-пільговиків просять зареєструватися. В Єдиному держреєстрі осіб, які мають право на пільги, перебувають не всі пенсіонери і ветерани праці, а також деякі інші пільгові категорії населення.

У Харківській міськраді заявили, що пільгові проїзні «E-ticket» видаються тільки жителям міста Харкова.