Чоловік, що влаштував погром в харківському храмі, раніше погрожував підірвати себе

Фото: hk.npu.gov.ua

34-річний чоловік, який увечері 28 січня, влаштував погром в храмі в Харкові, раніше притягувався до кримінальної відповідальності.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

За інформацією правоохоронців, бешкетник страждає психічними розладами.

Раніше стосовно нього відкривали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України.

Справу на чоловіка відкрили після того, як він в жовтні 2018 неподалік митного поста «Гоптівка» погрожував себе підірвати в автомобілі таксі. Тоді в дію був введений спеціальний план «Грім». Після переговорів правоохоронцям вдалося відкрити машину і затримати чоловіка. Ніяких вибухових речовин або пристроїв при ньому виявлено не було. У пакеті, де, нібито, знаходилася вибухівка, поліцейські виявили літературу на релігійну тематику.

Затриманого “підривника” госпіталізували в спеціалізовану психіатричну лікарню. Чому він покинув спеціалізований медзаклад, в Нацполіціі не пояснили, пославшись на відсутність інформації. Досудове слідство про загрозу підірвати таксі біля “Гоптівки” було завершено, обвинувальний акт спрямований до суду, його розгляд поки триває.

Після погрому в храмі чоловіка знову відправили в психіатричну лікарню.

Поліцейські, які оглядали місце погрому, встановили, що чоловік пошкодив майно храму, бив ікони, свічники. А також бив людей, що перебували в церкві.

Інформація за даним фактом внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Харків Times, в центрі Харкова невідомий чоловік влаштував погром в православному храмі. За інформацією з соцмереж, парафіяни залили дебошира з газового балончика, після чого викликали поліцію.

Співробітники поліції 24 жовтня 2018 року затримали чоловіка 1958 року народження, який погрожував підірвати себе в автомобілі таксі, біля міжнародного автомобільного пункту пропуску «Гоптівка» в Харківській області. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст. 259 Кримінального кодексу (свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності).