На станції харківського метрополітену затримали чоловіка з гранатою (відео)

Ілюстративне фото: hk.npu.gov.ua

Пасажира з бойовою гранатою Ф-1 виявили та затримали у вестибюлі станції метро «Площа Конституції» у Харкові.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Як повідомляється, в метро з боєприпасом прийшов 27 січня близько 22:30 39-річний житель смт Васищеве Харківської області. Гранату він приніс в кишені своєї куртки.

На чоловіка, який поводився підозріло, звернули увагу співробітники відділу поліції метрополітену. Вони затримали його і під час обшуку вилучили гранату. На місце події виїжджала слідчо-оперативна група і фахівці вибухотехнічного управління харківської поліції.

Речові докази вилучено та направлено на експертизу.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від трьох до семи років позбавлення волі.

Поліцейські з’ясовують, де чоловік взяв боепрпріпас і з якою метою зберігав. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Як повідомляв Харків Times, 24 грудня, співробітники Служби судової охорони затримали чоловіка, який намагався пронести до будівлі Господарського суду Харківської області гранату Ф-1. Затриманий заявив, що таким чином хотів “навчити дітей правилам поводження з боєприпасами”.