Прокуратура вилучила 20 тисяч пляшок сурогатного алкоголю

Фото: khar.gp.gov.ua

У Харкові припинено незаконне виготовлення та збут алкогольних напоїв.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Під час досудового розслідування прокуратура області спільно з ДФС виявили та вилучили близько 20 тис. пляшок сурогатних алкогольних напоїв. Всі напої були незаконно виготовлені промисловим способом. Вони реалізовувалися за цінами нижче мінімальної роздрібної ціни, встановленої державою, з підробленими марками акцизного податку, без обов’язкової його сплати.

Крім того, вилучено близько 40 тетрапаків сурогатного алкоголю, а також інші речовини, що використовуються для незаконного виготовлення алкогольних напоїв.

Все вилучене направлено на експертизу. Після її проведення буде вирішуватися питання повідомлення виробникам сурогату про підозру за ч. 2 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).

Якщо провина підозрюваних буде доведена у суді, їм загрожує до п’яти років позбавлення волі з конфіскацією та знищенням незаконно виготовленого алкоголю, сировини й знарядь виробництва для його виготовлення.

Як повідомляв Харків Times, співробітники поліції 25 грудня виявили на вулиці Буковій гаражний бокс, в якому незаконно проводився розлив спирту. В ході огляду поліцейські виявили й вилучили 12 тонн рідини.