У Куп’янську засудили диверсанта на десять років

Фото: ukrinform.ru

Куп’янський міськрайонний суд Харківської області засудив диверсанта Ушакова Миколу до десяти років одного місяця позбавлення волі без конфіскації майна.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення на сайті суду.

«11.02.2019 року до Куп’янського міськрайонного суду Харківської області надійшли матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом відносно Ушакова Миколи Олександровича у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених   ч. 2 ст. 15, ст. 113 (Диверсія), ч. 1 258 -3 (Створення терористичної групи чи терористичної організації), ч. 1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України», – йдеться у повідомленні.

19.12.2019 року колегією суддів у складі головуючого судді Клімової С. В., суддів Волчек О. А., Литвинова А.В. було ухвалено обвинувальний вирок, яким Ушакова Миколу Олександровича визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених:

-ч.1 ст.258-3 КК України та призначено йому покарання у вигляді 8 років позбавлення волі без конфіскації майна;

– ч.2 ст.15, ст..113 КК України – 10 років позбавлення волі без конфіскації майна;

-ч.1 ст.263 КК України – три роки позбавлення волі.

Відповідно до ст. 70 ч. 1 КК України за сукупністю злочинів, шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим, призначено Ушакову М.О. покарання у вигляді десяти років позбавлення волі без конфіскації майна.

У силу ст. 71 ч. 1 КК України, до призначеного покарання, частково приєднано не відбуте покарання за вироком Біловодського районного суду Луганської області від 31.10.2017 р. та призначено Ушакову М. О. до відбуття остаточне покарання у вигляді десяти років одного місяця позбавлення волі без конфіскації майна.

Запобіжний захід Ушакову М. О. до набрання вироком законної сили – залишено тримання під вартою.

Строк покарання Ушакову М. О. обчислюється з дня його фактичного затримання – з 18.12.2018 року.

Як повідомляв Харків Times, ватажок диверсійної групи, який готував теракти у Харкові, пішов за ґрати на дев’ять років (фото).