Три стіни багатоповерхівки на Олексіївці прикрасив рекордний мурал (фото)

Фото: city.kharkov.ua

Найбільший за площею мурал-триптих намалювали на трьох стінах 16-поверхового будинку по проспекту Людвіга Свободи, 58 у у Харкові. 22 грудня керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова зафіксувала рекорд.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби міськради.

Загальна площа стріт-арту за підрахунками геодезістів, що фіксували рекорд, склала 1375,74 кв. м. На панно зображені п’ять маленьких китів і один великий (косатка).

«Як тільки десь з’являється масштабний мурал, то харків’яни обов’язково намалюють більший. Раніше найбільший мурал ми зафіксували в Києві, але цей триптих, звичайно ж, побив попередній рекорд. Історія харківських муралів заслуговує на окрему сторінку в Книзі рекордів», – зазначила Лана Вєтрова.

За словами одного з авторів триптиха, харківської художниці Анастасії Худякової, стріт-арт малювали три тижні, а сама ідея виникла рік тому. Розпис художники виконували на висоті 48 м.

Анастасія Худякова зазначила, що Олексіївка була обрана для створення арт-об’єкта невипадково: у цьому районі ще не реалізовувалися подібні проєкти, і є необхідний для цього простір. Також вона повідомила, що мурал був створений у рамках програми «Громадський бюджет (бюджет участі) міста Харкова» на 2019 рік.