Апеляційний суд посилив покарання засудженим за крадіжки з підприємства

Фото: ХарківTimes

Харківській апеляційний суд посилив покарання двом чоловікам, які за півтора місяці здійснили 5 крадіжок з підприємства, де працювали.

Про це  Харків Times  повідомили у прес-службі прокуратури області.

Відповідно до повідомлення засуджені скоювали крадіжки вночі. Загальна сума вчиненої ними шкоди склала понад 600 тис. грн.

“Згідно вироку Московського районного суду м. Харкова, вказаних осіб визнано винними у правопорушенні, передбаченому ч. 3 ст. 185 КК України, та засуджено обох до чотирьох  років позбавлення волі, а на підставі ст. 75 КК України звільнено від відбування покарання з випробуванням на 3 роки”, – йдеться в повідомленні.

Указаний вирок оскаржили і прокуратура, і потерпілі. Підґрунтям для цього стала низка доводів: обвинувачені здійснили низку злочинів, які належать до категорії тяжких, вказані особи мають негативні характеристики та протягом усього часу досудового розслідування і судового розгляду не відшкодували підприємству заподіяної шкоди.

Отже, колегія суддів судової палати у кримінальних справах апеляційного суду скасувала вирок районного суду в частині призначеного покарання, і апеляційний суд ухвалив новий вирок, яким обвинуваченим призначено покарання, передбачене ч. 3 ст. 185 КК України, у вигляді 4 років позбавлення волі.

Вказаний вирок апеляційного суду набув чинності.

Як повідомляв  Харків Times, прокуратура розслідує справу про штучні борги держпідприємства.