Російській групі “Воровайки” відмовили в проведенні концерту в Харкові

Фото: .golddisk.ru

Адміністрація Харківського національного театру опери та балету, на сцені якого нібито планувався виступ російської групи “Воровайки”, заявила, що не має наміру допустити проведення концерту даного колективу.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби ХНАТОБу

“У зв’язку з поширенням фейкової новинм про виступи російської групи” Воровайки “на сцені ХНАТОБ / СхідОпера, дирекція театру спростовує наявність договірних відносин з організаторами цих гастролей і заявляє, що не має намірів їх допустити”, – йдеться в повідомленні.

Інформація про те, що російський колектив має намір виступити в Україні і, зокрема, в Харкові, з’явилася в соцмережах напередодні, 4 грудня. Намір групи, в репертуарі якої є пісня зневажливого змісту по відношенню до України, викликало хвилю обурення в соцмережах. Зокрема, співачки виконують пісню з такими словами:

“Курица – не птица, х # хлы – не заграница”, “Смелости нам хватит, хватит интересу. Если будет надо заберем Одессу”.

Частина користувачів висловлювала намір не допустити проведення концертів в Харкові. Представники харківського патріотичного об’єднання “Світанок” сьогодні, 5 грудня, звернулися в СБУ в Харківській області із заявою, в якій вимагали заборонити групі “Воровайки” в’їзд в Україну.