Силовики затримали двох керівників колоній, які продавали “наліво” продукти для ув’язнених (фото і відео)

Фото: khar.gp.gov.ua

У Харкові викрили двох керівників виправних колоній і підприємця, підозрюваних у створенні злочинної схеми з продажу продуктів, які поставлялися міністерством юстиції в виправні установи для харчування ув’язнених.

Про це Харків Timesз повідомлення прес-служби прокуратури Харківської області.

“Чиновники здійснювали реалізацію м’яса і риби, підробляючи документи і списуючи продукти, як ніби вже витрачені для приготування їжі”, – йдеться в повідомленні прокуратури.

В ході розслідування задокументовано чотири факти збуту продукції риби і м’яса з виправних колоній. За попередніми даними, в результаті зазначених злочинів, державі завдано збитків понад 500 тис. гривень.

Фото: Владислав Абдула/Facebook

Співробітники СБУ затримали завантажені товаром автомобілі посередників під час чергового виїзду з однієї з колоній, повідомив прес-секретар СБУ в Харківській області Владислав Абдула в Facebook. За інформацією спікера, з двох автомобілів вилучено майже три тонни вкрадених продуктів.

“Під час 15 обшуків, проведених в службових приміщеннях Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань і пробації, чотирьох виправних колоній і в приміщеннях фігурантів справи, правоохоронці виявили гроші, отримані від операцій. Також задокументовано недолік відповідних товарів на складах”, – повідомив Владислав Абдула.

Фото: Владислав Абдула/Facebook

Двоє керівників колонії затримано в порядку ст. 208 КПК України при спробі реалізації партії товарів. Також в порядку ст. 208 КПК України затримано підприємця, який здійснював купівлю зазначених продуктів в чотирьох державних виправних колоніях області і надалі перепродував їх за більш вигідними цінами.

Затриманим особам готується вручення повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч.2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Вирішується питання про обрання затриманим особам заходів у вигляді утримання під вартою і відсторонення від займаних посад.

Фото: Владислав Абдула/Facebook

Зараз перевіряються на причетність до вказаної злочинної схеми посадові особи інших установ виконання покарань, діям яких буде дано правову оцінку після виконання необхідних слідчих дій.

Фото: Владислав Абдула/Facebook