Поліція відкрила кримінальну справу через аварію на газопроводі у Краснокутському районі

Фото: hk.npu.gov.ua

Співробітники Нацполіції відкрили кримінальне провадження за фактом пошкодження труби газопроводу, внаслідок якого в Краснокутському районі більше тисячі абонентів залишилися без газа.

Як дізнався  ХарківTimes з повідомлення відділу комунікації Нацполіції області, правоохоронцям про подію повідомили 21 листопада  о 00:23.

“В ході перевірки правоохоронці встановили, що в полі між селами Оленівка та Качалівка Краснокутського району при обробці земельної ділянки трактор зачепив плугом газову трубу, яка належить ВАТ “Харківгаз”. В результаті події відбувся витік газу”, – йдеться в повідоленні Нацполіції.

За даними фактом слідчими відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 292 (пошкодження промислових нафто-, газо-, конденсатопроводів та нафтопродуктопроводів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, 21 листопада, о 5.00 в поле між с. Качалівка і с. Оленівка під час проведення сільгосп робіт трактор с плугом пошкодили підземний газопровід високого тиску, Д – 273 мм. В результаті аварії без газопостачання залишилися селища Мурафа, Мирне, Оленівка, і Качалівка (частково), всього – понад 1100 абонентів.

За інформацією відділу комунікації Нацполіції області, станом на 22 листопада, покшодження усунено.