Посадовці Харківської екоінспекції вимагали переписати 50 гектарів земель держпідприємства – СБУ

Фото: ssu.gov.ua

СБУ затримала посадовців Держекоінспекції Харківщини, які вимагали переписати 50 гектарів земель держпідприємства, що готується до приватизації.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення пресцентра СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що два начальники відділів інспекції вимагали неправомірну вигоду з директора аграрного держпідприємства за підписання позитивного акту перевірки. Чиновники штучно збільшили кількість виявлених порушень. Погрожуючи багатомільйонними штрафами, вони вимагали розпаювати та переписати на довірених осіб землі держкомбінату, який готується до приватизації.

“Через неможливість оформити оборудку із землею зловмисники погодились знизити свій апетит до 250 тисяч гривень”, – йдеться у повідомленні. Правоохоронці затримали обох чиновників у центрі Харкова під час отримання всієї суми хабара.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), тривають слідчі дії. Вирішується питання щодо оголошення посадовцям про підозру у вчиненні злочину.

Операція з викриття зловмисників проводилась співробітниками Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ під процесуальним керівництвом Генпрокуратури.