Чоловік, який стріляв біля “Восторгу”, був поранений та підірвав себе гранатою – Сокуренко (відео)

Чоловік, який стріляв біля біля супермаркету “Восторг” на вулиці Клочківській, був поранений та підірвав себе гранатою.

Про це повідомив журналістам начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області Валерій Сокуренко, повідомив кореспондент Харків Times.

“Скоріш за все, це кримінальні розборки між угрупуваннями, які тут у Харкові є”, – зазначив Сокуренко.

Сокуренко повідомив, що один з учасників перестрілки отримав тяжкі поранення та помер у кареті “швидкої допомоги”. Іншого постраждалого доправили до Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги з пораненнями у стегно, плече та в голову, він знаходиться у тяжкому стані. Біля лікарняної палати потерпілого встановлено цілодобову охорону з числа працівників батальйону поліції особливого призначення.

Зловмисник, що стріляв у цих двох чоловіків – житель Донецької області, уродженець Горлівки, – також отримав поранення. Він поїхав з місця події на автівці Toyota RAV4, та, відїхавши кілька кілометрів, кинув та підпалив її. Поліцейські встановили, що він знаходився в автомобілі сам. В покинутій злочинцем автівці поліцейські знайшли обгорілий автомат. Автомобіль, судячи з чеків, довгий час знаходився на стоянці біля супермаркету, він зареєстрований в одній із західних областей України, в угоні не числився, на “рідних номерах”.

Поліцейськи почали переслідувати злочинця та настигли його на Новій Баварії. Брюки в чоловіка були у крові. Побачивши поліцейських із зброєю, чоловік підірвав гранату, вибухом йому відірвало голову. “Чи випадково – ми не можемо зараз стверджувати,” – сказав Сокуренко. Він уточнив, що гранату підчас вибуху чоловік тримав біля підборіддя.

Чоловік був раніше судимий, в нього при собі були ще чотири гранати Ф-1 та пістолет.

“Можемо сказати, що злочин розкритий, тому що убивця наклав сам на себе руки”, – сказав Сокуренко.

Поліцейські при вибуху не постраждали.

Сокуренко наголосив, що тепер слыдству важливо вийти на замовника. “Люди вони не прості, і не проста ситуація: з того, що він сам себе покінчив, то він поліцію боявся менше, ніж замовників цього злочину”, – сказав Сокуренко.

Пресслужба ГУ НП в області повідомила, що відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) та ч.2 ст.15 ч.2 ст. 115 (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.