Головою Верховної Ради обрано Разумкова

Фото: rada.gov.ua

Народний депутат, голова партії “Слуга народу” Дмитро Разумков 29 серпня обраний Головою Верховної Ради.

Разумков був єдиним кандидатом на посаду спікера, оскільки згідно з чинним законодавством, кандидатури на посади Голови ВР і першого віцеспікера вносить політсила, яка має найбільшу фракцію. Такою у парламенті дев’ятого скликання є “Слуга народу”.

Дмитро Разумков – політтехнолог, політичний аналітик. Керуючий партнер та директор Ukrainian Politconsulting Group. Обіймав керівні посади у комерційному та державному секторах, а також у політичних партіях. У президентській кампанії 2019 року був спікером виборчого штабу кандидата у Президенти України Володимира Зеленського.

Першим заступником Голови Верховної Ради обрано народного депутата від “Слуги народу”, представника Президента у Верховній Раді Руслана Стефанчука.

Руслан Стефанчук – професор, член-кореспондент Національної академії правових наук України. Займався адвокатською діяльністю. Під час президентської кампанії 2019 року курував роботу експертних груп.

Заступником Голови Верховної Ради обрано народного депутата від ВО “Батьківщина” Олену Кондратюк.

Окрім кандидатури Кондратюк на посаду заступника спікера ВР пропонували Мустафу Джемілєва від політичної партії “Європейська солідарність”, Нестора Шуфрича від політичної партії “Опозиційна платформа – За життя” та Ірину Констанкевич від депутатської групи “За майбутнє”.

Олена Кондратюк – народний депутат України, член політичної партії Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”.