Хто за кого співав на Харківщині перед виборами

Скриншот: YouTube

Використання концертних та шоу технологій стало однією з головних форм передвиборчої агітації в останні тижні кампанії, зокрема, на Харківщині.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Комітету виборців України.

“При цьому концертні та шоу-технології масово використовувалися не лише політичними партіями, але й кандидатами в одномандатних округах. У багатьох округах ця технологія стала головною для місцевих політиків. У частині населених пунктів концерти за сприяння політиків відбувалися щокілька днів із залученням різних виконавців. В результаті могло скластися враження, що на деяких округах частіше співали й жартували артисти, аніж реально говорили кандидати”, – зазначив аналітик КВУ Денис Рибачок.

Так, у Харківській області в ОВО №178 (м. Балаклія) фактично щодня, починаючи із 14 липня, відбувалися концерти за сприяння різних кандидатів. За сприяння Дмитра Добкіна (“Опозиційний блок”) у районних центрах округу концерти проводила Ольга Полякова, за сприяння Анатолія Русецького (самовисування) виступали співачки “Tarabarova” та Ольга Цибульська, а також гурт “Boney М”. У Харкові в ОВО №172 14 липня на День родини відбувся великий концерт за активної участі міського голови Генадія Кернеса (№3 у виборчому списку партії “Опозиційний блок”). Серед виконавців: Ірина Федишин, Сергій Бабкін, Maruv.