Затримали харків’янина за спробу вивезти в Росію вісім кілограмів канабісу (фото)

Фото: ssu.gov.ua

У пункті пропуску «Гоптівка» правоохоронці затримали жителя Харкова, який намагався незаконно переправити через українсько-російський кордон вісім кілограмів канабісу.

Про це дізнався Харків Times з повідомлення прес-служби СБУ.

Наркотики він сховав під обшивкою трьох дверей власного автомобіля. За попередньою оцінкою експертів, вартість «товару» на «чорному ринку» становить майже два мільйони гривень.

В рамках відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 305 Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчо-оперативні дії щодо встановлення інших осіб, причетних до кримінального злочину. Затриманому оголошено про підозру у вчиненні злочину, вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Операція з викриття зловмисника проводилася співробітниками Служби безпеки України спільно військовослужбовцями ООС в Донецькій області під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.

Як повідомляв Харків Times, суд визнав винним 46-річного чоловіка, який у вересні 2018 намагався перевезти через міжнародний автомобільний пункт «Гоптівка» кокаїн і канабіс. Обвинуваченого засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.