На Харківщині відкриють перший Центр підтримки технологій та інновацій

Фото: kharkivoda.gov.ua

У понеділок, 24 червня відбулося підписання меморандуму про співпрацю між Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, Міністерством освіти і науки України, ГО «Національний офіс інтелектуальної власності» та Харківської облгоадміністраціі. Співпраця передбачає створення на базі ХНУ ім. В.Н. Каразіна Центру підтримки технологій і інновацій.

Про це повідомляє Харків Times з посиланням на прес-службу ХОДА.

За словами заступника директора ННІ «Каразінська школа бізнесу» ХНУ В.Н.Каразіна Володимира Родченка, у Центрі підтримки технологій та інновацій консультуватимуть молодих стартаперів і винахідників та надаватимуть їм доступ до патентної інформації, дозволяючи розкрити свій потенціал, забезпечити охорону інтелектуальних прав.

«Завдяки проєкту молоді науковці та винахідники зможуть зробити перші правильні кроки в частині формування й управління інтелектуальною власністю, – підкреслив Володимир Родченко. – Кабінет центру буде знаходитись за адресою нашої школи бізнесу – вул. Мироносицька, 1».

У свою чергу, заступник директора Департаменту інтелектуальної власності Міністерства економічного розвитку та торгівлі України Сергій Шкураков зазначив, що на даний момент подібні центри функціонують лише в місті Київ. За його словами, в міністерстві мають намір створити розгалужену мережу TISC у всіх регіонах країни.

«Наші молоді винахідники продукують багато нових ідей, однак для їх реалізації слід створити необхідні умови. Саме інноваційні розробки можуть стати основою сталого гармонійного розвитку країни», – вважає Сергій Шкураков.

За його даними, ще один Центр підтримки технологій та інновацій на Харківщині відкриють у НТУ «ХПІ».

Довідка. TISC (Technology and Innovation Support Center) – Центр підтримки технологій та інновацій, який надає інформацію про різні послуги у сфері інтелектуальної власності, незалежно від території їх надання. TISC надає винахідникам доступ до технічної інформації та пов’язані з нею послуги, такі як доступ до патентної, наукової і технічної бази даних, допомога в ліцензуванні і трансфері технологій, допомога в розробці патентів та інші, дозволяючи успішно реалізовувати свої найсміливіші задуми всім стейкхолдерам інноваційного процесу.